KKTC'de Kapalı Devre Turizm Başladı!

Turizm Bakanlığı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kapalı devre turizm başlattı. Hükümet, sektörün kontrollü açılması için adım attı. Kıbrıs'ta bel kemiği turizmin 12 Nisan 2021'den itibaren Kapalı Devre Turizm'e Güvende Kal Uygulaması ile başladı.

Corona virüs nedeniyle 2020’nin Mart ayından bu yana çıkmaza giren Kuzey Kıbrıs turizm sektörünün kontrollü şekilde açıldı.

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlık Üst Kurulu ile gerçekleştirilen toplantılar neticesinde belirlenen koşullar ve tedbirler kapsamında, ‘kapalı devre’ turizm faaliyetlerine, 12 Nisan 2021 Pazartesi itibari ile Kapalı Devre Turizm'in başladığını duyurdu.

Kapalı Devre Turizm faaliyetleri, charter ve tarifeli seferler için geçerli olacak. Ülkeye girecek turistlerin, çift negatif PCR sonucunu ibraz etmeleri gerekiyor ve hotel rezervasyonları, acenteler aracılığı ile yapılıyor.

Kuzey Kıbrıs'a gelecek olan turistler, tatil yamakta oldukları konaklama tesisleri dışına çıkmayacak. KKTC’ye gelen turistler, Kuzey Kıbrıs Turkcell teknolojisi ve mühendisleri ile geliştirilen Güvende Kal Uygulaması ve kontrolü Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından yapılacak elektronik bileklikler aracılığı ile rezervasyon yapılan turizm konaklama tesislerinin dışına çıkılmayacak.

Yaz aylarının gözde adası Kuzey Kıbrıs'a rezervasyonları doluluk oranına erişmeye başldı.

Detaylı bilgi için kktckarantina.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Güvende Kal Karantina Takip Sistemi

Güvende Kal Karantina Takip Sistemi

güvende kal kapalı devre turizm fikri ataoğlu KKTC Turizm Turizm Bakanlığı